Ακουστε ραδιοφωνο και αφιερωστε απο εδω :

Τα Άγραφα

Το χωριό μας, τα Άγραφα...

Τα Άγραφα, είναι χτισμένα σε υψόμετρο 840 μέτρων στην καρδιά της οροσειράς των Αγράφων, του νομού Ευρυτανίας. Αποτελούν την πρωτεύουσα του Δήμου Αγράφων και το παραδοσιακό κέντρο της περιοχής. Τα Άγραφα απέχουν 70χλμ από το Καρπενήσι, εξακολουθούν να μην συνδέονται με ασφαλτοστρωμένο δρόμο με την γύρω περιοχή (γίνονται έργα όμως) και η σύνδεσή του χωριού με τον πολιτισμό γίνεται με χωματόδρομο 12χλμ από το χωριό Βαρβαδιάδα, ξεκινώντας από το Κρέντη ή εναλλακτικά από την Λίμνη Πλαστήρα μέσω του χωριού Βραγγιανά.
Ιστορικά τα Άγραφα είναι συνδεδεμένα με γεγονότα της Τουρκοκρατίας, όπως τις μάχες κατά των Τουρκαλβανών, τη δράση των κλεφτών και των αρματολών, όπως του Κατσαντώνη και τη λειλασία και το κάψιμο του χωριού από τους Ιταλούς το 1942.
Σε πρόσφατη αρχαιολογική έρευνα, ανακαλύφθηκαν λίθινα εργαλεία στην περιοχή, που αποτελούν τα πρώτα δείγματα ανθρώπινης δραστηριότητας από τη Μέση Παλαιολιθική Εποχή στη χώρα μας.Αφιερώματα στα Άγραφα

Τα καλύτερα αφιερώματα για τα άγραφα, με σεβασμό στη φύση, στον άνθρωπο και στις παραδώσεις του τόπου, τα έχει κάνει η κρατική τηλεόραση μέσα από την Ετ-3. Εμείς ξεχωρίσαμε τα τρία καλύτερα ρεπορτάζ της εκπομπής ‘’Κυριακή στο Χωριό΄΄, που αναφέρονται στα Άγραφα, στη καθημερινή ζωή των Αγραφιωτών και στο μεγάλο πανηγύρι του χωριού, το ΄΄Αντάμωμα’’.